domingo, 16 de noviembre de 2008

¿NOS ANIMAMOS?


El proper diumenge 23 de novembre el Club de Muntanya CXM València organitzem una trescadeta per la Serra Calderona.

participació
La marxa està dirigida a socis/es, amics, amigues i simpatitzants del CXM. Per participar cal inscriure’s enviant les vostres dades personals (nom i cognom, dni, i núm. de telèfon) a cxm@cxm.es. Cal pagar una inscripció de 5€ (et regalarem un buff) abans de prendre eixida. Per a socis i sòcies la participació és gratuïta. Els menors també estan convidats. L'eixida de la marxa serà a les 9:00 hores, des del Tourist Info de Serra (Camp de Túria).

característiques tècniques
Es tracta d’una ruta senderista per terreny muntanyòs, de dificultat baixa a moderada. El recorregut total és d'uns 14 kms, i té una durada aproximada de 4 hores. El recorregut és apte per a qualsevol senderista. No obstant es recomana estar en una forma física adeqüada.

material necesari
Cal fer servir sabatilles o botes de baixa muntanya. A més, no s’oblideu de portar motxilla, xubasquer o prenda d’abric (per previndre canvis bruscs de l’oratge), mòbil, entrepà per esmorzar i aigua (almenys 1 L).

seguretat
La ruta estarà controlada per membres del club CXM, que coneixen el terreny perfectament. Controlarem el grup per tal que ningú se n'isca del recorregut, i siga imposible la pèrdua de cap participant. Per aquest motiu, se faran aturades periòdiques per tal de fer reagrupaments.
Preguem el màxim respecte a les indicacions del coordinador de la ruta.
Et recomanem estigues en possessió de la Llicència Federativa FEDME de l'any en curs. L'activitat, no obstant, està oberta tant a federats com a no federats. Si vols federar-te, pots consultar-nos o visitar www.femecv.com .

la ruta
La ruta "el Sierro i els Rebalsadors" ens permetrà ascendir als dos cims més característics del terme municipal de Serra, i de tota la Calderona. Eixirem des del Tourist Info de Serra. Creuarem el poble cap a l'ermita i s'endinsarem aviat en la serra. Seguirem el camí de la Prunera i ens desviarem aviat per arribar al barranc de Marianet, on enganxarem el GR-10 que vé de Puçol i creua tota la Península. El seguirem fins trobar la senda que puja directa al Sierro (742m). Una vegada dalt aprofitarem l'espai i les vistes per fer un esmorzaret (enrecordeu-vos del bocata!).
Una vegada esmorzats baixarem a Marianet, aquesta vegada per un camí més còmode. Seguirem el GR-10 per pujar al camí de la Prunera. Si hem tingut suficient podrem donar per finalitzada l'excursió, tornant per la Misèria fins a Serra.
Per pujar els Rebalsadors (802m) caldrà seguir una bonica senda que puja i puja, i aviat vorem de lluny el piló que senyala el punt més alt de Serra, i el sostre de la nostra excursió. Farem foto de grup per recordar la diada, i seguirem la nostra ruta baixant a buscar la carena de la Gorissa. Baixarem fins a Deula, on pegarem un glopet d'aigua (porteu ampolleta d'aigua). Des d'allí en un moment arribarem a Serra, on cercarem algun baret per dinar tots junts, si volem, o si no s'acomiadarem allí mateix. Fins a la propera!

la Serra Calderona
La serra Calderona queda constituïda per una alineació muntanyosa d'orientació nord-oest a sud-est que separa les conques dels rius Palància i Túria, estenent-se per les comarques de l'Alt Palància, Camp de Morvedre, Camp de Túria i l´Horta Nord.
Constitueix un dels espais naturals protegits més emblemàtics del País Valencià. És una serra amb un paisatge molt humanitzat, de clars contrastos entre els terrenys calcaris, de grisos clars, i els rojos dels gresos o "rodenos", on solen créixer les alzines sureres, els marfulls i alborcers..., que juntament amb els camps cultivats de garrofers i oliveres configuren un espai típicament mediterrani.
normes de conservació del parc
Ens trobem en un espai natural protegit. Per a contribuir a la seua conservació cal visitar-lo en un grup reduït, fer el menor soroll possible, no eixir de les sendes delimitades, respectar els animals i plantes, respectar les normatives forestals, i no deixar fems, residus ni empremtes del nostre pas per l'itinerari.

www.cxm.es


e-MAIL PEÑA RAMIRO

6 comentarios:

Anónimo dijo...

He leído lo de la CALDERONA,tienes otra salida desde ALCUBLAS y no la anuncias,no pasa nada,pero por lo menos para otra vez podías colaborar un poquito.GRACIAS.

PEÑA RAMIRO penyaramiro@hotmail.es dijo...

Mil disculpas!
Voy!!

Anónimo dijo...

A que ,la calderona no esta en el pais valencia ,esta en la COMUNIDAD VALENCIANA haber si os enterais ya de una vez.

Anónimo dijo...

Al Inquisidor Comunitario le ha faltado decirte que además está escrito en catalán y que la federación usa la cuatribarrada.

Tu tranquilo, gracias por tu información, estos citizen solo entran para buscar gresca.

Soliman Nevado dijo...

Y ademas esta en la Región Valenciana
y en el Reino de Valencia, según contempla el Estatut.
Soliman Nevado.

PEÑA RAMIRO penyaramiro@hotmail.es dijo...

Por zanjar terminologías léxicas.

Es cierto, como indica un Anónimo, que en el comentario sobre la Calderona, se cita como inclusa en el País Valencià. También es cierto que la noticia es una trascripción literal de un post de un grupo excursionista o de montaña.
PEÑA RAMIRO no se hace responsable de las opiniones ajenas, las comparta o no, y ésta es una de ellas.
También es cierto que lo importante es la noticia, pues el contenido siempre rebasa al continente a la hora de dar cualquier información.
En mi caso hubiera incluído el término Comunidad Valenciana, pues es el que tenemos actualmente en vigor.

Con este comunicado pretendo zanjar este tipo de situaciones, que ni de lejos son las pretensiones de nuestro BLOG.

Gracias,
PEÑA RAMIRO.