domingo, 15 de febrero de 2009

RECUPERACIÓN PATRIMONIAL EN ALCUBLAS

Alcublas comença la recuperació del seus molins.Aquestes construccions són úniques a la Comunitat Valenciana.
Miriam Civera, València.


L´Ajuntament d´Alcublas ha començat ja les obres de restauració de les joies del seu patrimoni: els dos molins de vent, els últims que queden en territori valencià. Es tracta dels dos únics molins de vent de tota la Comunitat Valenciana, construïts a les acaballes del segle XVII o principis del XVIII i ubicats a dalt d´un puig de pedra calcària, conegut com Cerro de los Molinos.La recuperació d´aquests dos molins és un objectiu d´Alcublas donat el valor històric, artístic, arquitectònic, etnològic, científic i tècnic de les construccions. Es tracta d´una restauració integral dels edificis, amb les seues màquines i pales, per a donar a conèixer de manera didàctica el seu funcionament.Això s´englobaria en l´aposta pel patrimoni natural, paisatgiístic i arquitectònic d´Alcublas com a base per a fomentar un turisme rural de qualitat en aquesta localitat dels Serrans. Així, a més d´el·laborar uns horaris de visita per al públic en general, s´obriria la possibilitat de programar visites concertades amb col·legis i grups tal i com es fa en altres museus o instal·lacions i edificis singulars.Altra de les opcions que es barallen és que un dels molins servira per acollir un observatori astronòmic. D´aquesta manera, s´afegiria a l´Observatori La Cambra d´Aras de los Olmos, que depén de la Universitat de València, i al de Titaguas, que pertany a l´empresa privada Escuela de Ciencias Cosmofísica.


2 comentarios:

la mena dijo...

Si todo se desarrolla como se indica, la verdad es que pinta bien la cosa. Aunque es como todo, lo difícil no es el rehabilitar, es el seguimiento posterior que se haga.
Saludos Penya.

Jon Kepa dijo...

Hola amigos.
Me alegra que hayais encontrado mi blog y que os guste que me haya hecho eco de esta noticia. Te preguntas de donde soy, muy fácil, soy nacido en el barrio de Russafa en la ciudad de Valencia, donde vivo.
No te extrañe pues que me haga eco de aquellas noticias realmente interesantes que ocurran en nuestra comunidad.
Lo de los molinos de Alcublas es algo realmente interesante y bonito y más si sale en revistas tan prestigiosas como las que citas.
Un saludo.