lunes, 8 de octubre de 2012

FORUM UNIVERSITARIO SOBRE INCENDIOS FORESTALES


La Universitat de València organitza el "I Fòrum d'Incendis Forestals Universitat de València-Ajuntaments"El pròxim 19 d'octubre, la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, organitza en el Jardí Botànic, el primer Fòrum d'Incendis entre la Universitat i els Ajuntaments afectats. Aquest col•loqui pretén reflexionar sobre la recent ona d'incendis que ha assolat l'interior valencià, amb l'objectiu de detectar les necessitats dels municipis afectats i les respostes i solucions que es proposen des de la comunitat investigadora de la Universitat de ValènciaLa Comunitat Valenciana s'ha enfrontat aquest estiu al major desastre natural de les dues últimes dècades per l'efecte devastador dels incendis forestals. El primer va tenir lloc a principis de juny a Benaixeve i carbonitzà unes 670 hectàrees. El segon sinistre es va produir la primera setmana de juliol. Amb focus en els municipis de Cortes de Pallars i Andilla, les flames van devorar unes 50.000 hectàrees, quasi la meitat de tot el que s'ha cremat a Espanya enguany. La tercera catàstrofe, a mitjan setembre a Chulilla, va calcinar 5.500 hectàrees. La província de València ha sigut la més afectada i la que més danys ha registrat en tota Espanya pel foc, que ha arrasat aquest estiu prop de 60.000 hectàrees.
Les flames han amenaçat greument l'ecosistema de la província de València per açò la Universitat, que en els seus Estatuts arreplega "la defensa ecològica del medi ambient" entre els seus objectius primordials, ha organitzat per al pròxim 19 d'octubre el "I Fòrum d'Incendis Forestals Universitat de València-Ajuntaments". Aquesta jornada pretén congregar als representants polítics i tècnics dels municipis afectats pels recents incendis forestals (Massís del Caroig i entorn, els Serrans, el Camp de Túria o l'Alt Palancia), i als experts de la Universitat de València en aquesta matèria.
Aquesta jornada està dirigida als principals representants de les corporacions municipals (alcaldes, regidors -medi ambient, promoció socioeconòmica, cultura- i l'equip de tècnics) i al personal docent i investigador de la Universitat, expert en els múltiples aspectes que deriven d'una catàstrofe de tals dimensions (territori, repoblació forestal, participació ciutadana, didàctica, economia, desenvolupament local, patrimoni, etc.).
Aquesta primera trobada persegueix identificar les necessitats de les entitats locals afectades pels incendis esdevinguts a l'interior valencià des de juny a octubre i les respostes i solucions que es proposen des de la comunitat investigadora universitària. En definitiva, es pretén posar en relació el nostre potencial investigador amb les demandes de les localitats, i al mateix temps conscienciar i informar sobre la problemàtica dels incendis forestals, especialment en les zones afectades.
El Fòrum tindrà lloc el dia 19 d'octubre en el saló d'actes del Jardí Botànic, entre les 9:30 i les 14:00 hores. El Rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, inaugurarà la jornada a les 9:30 hores. A continuació, començaran les ponències que impartiran D. Santiago Arévalo, alcalde d'Énguera; D. Manuel Civera, alcalde de les Alcubles; i Alejandro Pérez Cova, catedràtic del Dep. de Geografia de la Universitat. A les 11:45 hores s'iniciarà la segona part de la jornada amb un debat sobre les necessitats de les entitats locals enfront dels incendis i les respostes i solucions del col•lectiu investigador universitari. Finalment, a les 13:30 hores tindrà lloc el tancament del fòrum, amb les conclusions i compromisos aconseguits.
"La preservació del mitjà natural és una responsabilitat col•lectiva i, en particular, de les administracions públiques, per açò des de la Universitat ens hem organitzat per a tractar d'oferir solucions als municipis afectats pels incendis forestals", ha assenyalat el Vicerector de Participació i Projecció Territorial. A més, ha afegit que "des de la Universitat pretenem que els alcaldes i/o els tècnics dels municipis afectats aporten el seu punt de vista, compartisquen les seues experiències, escolten als especialistes de la Universitat i que, entre tots, impulsem les iniciatives necessàries per a prevenir i contrarestar els futurs esdeveniments com els què han arrasat la massa forestal valenciana aquest estiu".
PROGRAMACIÓ
 • 9'30 h. Inauguració de la Jornada. Dr. Esteban Morcillo. Rector de la Universitat de València.
 • 10'00 h. 1a part: Ponències:

  Dr. Alejandro Pérez Cueva, catedràtic del Departament de Geografia. Universitat de València.
  D. Santiago Arévalo, alcalde d'Enguera.
  D. Manuel Civera, alcalde d'Alcublas.

 • 11'15 h. Café.
 • 11'45 h. Debat. Les necessitats de les entitats locals enfront dels incendis. Les respostes i solucions del col•lectiu investigador universitari.
 • 13'30 h. Cloenda: conclusions i compromisos.
Els preguem que confirmen la seua assistència a aquesta adreça electrònica unitatsuport@uv.es o a través del 963395009 o 963395026.


5 comentarios:

Don Pio dijo...

Cheee, pero aso que vol dir!!. Aso en ves de Peya Ramiro, pareis la Font Rocha, me pareis mol ve que estem en el nou d`octubre pero si els plantem en valensía tot aso els churricos no plegaram res de res.
Y algun si se cabrecha ons dira.
¡¡La figaa taa tiiaa!!

Anónimo dijo...

Aixo no sa vist mai!

El Olivero dijo...

Aver qui és el respomsable de tot acó, que tinc el porxe del maset de Torres ple de borratxos y vidres trencats per tots el costats
Per a postres un capellans amb sotana dient."Pare perdona´ns perqué no savemos el que fem, i un pescatero am barba de Benaguasil cridan,"senyora la porte viva".
Els altres no els conec, peró omplin gorres verdes i en una pose mingote.

el del mocaoret dijo...

Si me fique yo a parlar valensia se va a entendre mes de un lo que val un peine. Abore a que vine, este cambi de programacio, homme que nos vais a ficar bochos.
P.D. Y que conste que he anat a cullir chufes a Alboraya y creilles a Carpesa.

Maria traeme la camisa de fuerza dijo...

Vamos aver si puedo aclararme.

Resulta que estoy en octubre y estoy sudando más que si estuviera en agosto.
Resulta que el blog de la oposición le hace promocion al Alcalde.
Resulta que el blog de las Serranía publica sus artículos en Valenciano.
Resulta que los comentarios son en Esperanto.
Resulta que el Alcalde habla de altos vuelos en la Diputación y aporta soluciones para nuestros montes en la Universidad.
Resulta que hay uno con sotana, uno de Benaguacil más otros cuantos de borrachera por Torres.

Le voy a decir a mi psiquiatra, que lo de interrumpir la medicación no fue una buena idea.